De omgeving

Lekker weg in ‘BIJZONDER BRABANT’, met name Heeze. Camping ‘De Kluis’ is gelegen in het buitengebied aan de rand van Heeze. Wij zijn aangesloten bij de VeKaBo , ANWB  en Recreatief Heeze-Leende.

De Gemeente Heeze (Leende en Sterksel) is een mooie gemeente met veel bossen, heide en vennen. Deze fraaie gemeente, met zijn schitterende natuur- en agrarische gebieden wordt heel vaak de ‘Parel van Brabant’ genoemd en is te beschouwen als een echte landelijke gemeente wat op velen een prettige indruk maakt. Dat komt mede door het dorpskarakter dat hier nog haar uitstraling vindt in onder andere een 13-tal Rijksmonumenten. Daarnaast zijn er enkele kenmerkende boerderijen van het Noord-Brabantse ‘langgevel-type’ terug te vinden.

Heeze is een echte woon- en recreatiegemeente met een goed gesorteerd winkelbestand. Ook op culinair gebied is er in Heeze/Leende een ruim aanbod van restaurants , eetcafes en cafetaria’s .

Min of meer gesitueerd op de grens van de Kempen- en de Peel, met in de nabijheid  de Strabrechte heide , de Groote heide , natuurgebied de Pan en het Leenderbos is het een ideaal oord voor een rustige vakantie in een zeer natuurlijke omgeving.

Vooral fietsers, crossfietsers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Heeze – Leende is aangesloten op een uitgebreid crossfiets , fiets en wandel route netwerk. Het wandelroute netwerk loopt zelfs langs de camping. Een zeer groot gedeelte van de totale oppervlakte van de gemeente wordt bestreken door prachtige natuurgebieden.

En niet te vergeten de streek producten:  asperges, aardbeien, heide honing, geitenkaas en trapistenbier uit de nabijgelegen Achelse kluis.

Zeer vermeldenswaard zijn met name:

1 De Strabrechtse Heide, een uniek heide en vennengebied met zeldzame flora en fauna;
2: De Groote Heide, een heidegebied met o.a naaldbossen aan de zuidzijde van Eindhoven en de westzijde van Heeze, dit gebied loopt door tot in Belgie, Hamond en Neerpelt vooral het gebied rond het Diepmeerven geniet bekendheid.
3: De Herbertusbossen, met veel loof en naaldbossen rond het Kasteel van Heeze, en aan de rand van de Strabrechtse Heide.
4.De wandeltocht rondje Heeze,(16 km) hier ziet u tal van punten zoals hier boven al genoemd. U kunt deze tocht ook met de fiets doen , als de zandpaden dit toelaten.
5: En natuurlijk de Brabantse dag in het dorp Heeze zelf. Een cultuur festival van 9 dagen met op de laatste dag, tevens de laatste zondag van augustus, de grote optocht met een 17 tal  praalwagens  en daaromheen zo’n 2000 deelnemers. Kijk voor meer informatie hierover op de website. Het is een festival wat niet gemist mag worden. En het is te belopen vanaf de camping.
6: Ook is er jaarlijks weer in Heeze en omgeving de Parelrally, met +/ – een 75 tal classic cars en old timers . Dit is op de derde zondag in juni. In samenwerking met Recreatief Heeze-Leende.Tevens is er ook een fietstocht georganiseerd door Recreatief Heeze-Leende, van 30 tot 40 km door de omgeving . Start vanaf het gemeentehuis plein. Op deze tocht kunt u genieten van de rallyrijders die op diverse punten het fiets parkoers doorkruisen. De fietstocht komt langs een groot aantal leden van RHL. Dit is alleen al de moeite waard om rondom vaderdag te komen overnachten bij camping-de-kluis.

In de directe omgeving vindt u ook tal van andere bezienswaardigheden.

Eindhoven.
Openluchtmuseum,
van Abbe museum,
Winkelcentrum Heuvelpassage en Winkelcentrum Woensel.

Geldrop.
Textielmuseum,
Kasteel Geldrop

Helmond,
Het moderne Gemeente museum
Kasteeltraverse.
EDAH museum

Valkenswaard,
Steendruk museum,
Sigarenmuseum
Valkenrij museum,

Asten,
Asten is gelegen vlakbij natuurreservaat de Grote Peel.
Klokkenmuseum.
Roofvogelcentrum Asten

Overloon
Libertypark oorlogsmuseum .

Best.
museum bevrijdende vleugels.
Dierenpark de Vleut.

Gemert.
Boerenbond openluchtmuseum.

Leende.
De eeuwen oude kerk die te bezichtigen  is  evenals de toren , die beklommen kan worden .

 

Zuidoost Brabant, Heeze– zoooooooo Brabants.

LEKKERWEG IN EIGEN LAND. ZUID OOST BRABANT.

Bij gewerkt op 21-09-2017